Enter your keyword

5 letních materiálů, které pohladí vaši pokožku

5 letních materiálů, které pohladí vaši pokožku

Léto je za dveřmi a vy jste se už možná odhodlali protřídit letní šatník a připravit svou garderobu na sezónu lehkých šatů, volných košil a rozevlátých sukní. Než se pustíte do nákupu nových kousků, dobře si promyslete, po jakém materiálu sáhnout. Abychom vám s rozhodováním pomohli, připravili jsme seznam pěti materiálů, které neiritují pokožku a jsou pro horké letní měsíce jako stvořené.

 

 

 

BAVLNA

Bavlna je nejhojněji zastoupeným materiálem našich skříní. Dobře se pere, užijete ji po celý rok. Tento přírodní prodyšný materiál s úžasnou schopností absorbovat vlhkost se však často doplňuje o příměs polyesteru. Doporučujeme proto poctivě kontrolovat cedulky oděvů a většinové zastoupení bavlny. Vyhnete se tak tomu, že si místo příjemného materiálu přinesete domů umělý, který se v horkých letních dnech promění v neprodyšný skafandr.

LEN

Již několik posledních let se obchody s příchodem letních měsíců proměňují v přehlídku lněného oblečení. Len si získal naše srdce pro svou vzdušnost i nezaměnitelnou estetiku. Tento přírodní materiál skvěle pohltí vlhkost a bez problému ustojí i ty nejparnější letní dny. Ačkoliv se tato látka více mačká, odborníci nedoporučují lněné oblečení opakovaně žehlit, ale sušit vyvěšením na ramínku.

 

 

 

HEDVÁBÍ

Pokud hedvábí, pak to z přírodního vlákna, které pokožku příjemně ochladí. V porovnání s ostatními se tento materiál nevyznačuje velkou savostí, a tak je namístě zvážit, zda je na danou příležitost vhodný. Mohlo by se totiž stát, že se při vyšších teplotách na hedvábném oblečení objeví skvrny od potu. Pokud se rozhodnete investovat do kvalitního hedvábí, počítejte s tím, že vás vyjde dráž než ostatní zmiňované materiály.

BAMBUS

Látka z bambusu je jemná, velmi příjemná na dotek a v mnohém podobná bavlně. Díky termoregulační schopnosti vaši pokožku v létě ochladí a v zimě naopak zahřeje. Bambus je antibakteriální, odolá mikrobům a pohltí až 3× více vlhkosti než bavlna. Ale to není zdaleka vše – bambusová látka obsahuje i zhruba 400× silnější ochranný filtr proti UV záření.

KONOPÍ

Ano, slyšíte správně. Také konopí patří mezi velmi příjemné hypoalergenní materiály. Stejně jako bambus filtruje UV záření, je pevné a dobře se čistí.

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.