Enter your keyword

4 věci, které pro svou kůži můžete udělat před létem

4 věci, které pro svou kůži můžete udělat před létem

I když letošní duben příliš slunných dní nepřináší, nastává správný čas připravit se na nadcházející letní sezónu. Co vše dělat proto, aby vaše pokožka pod vlivem slunečních paprsků neutrpěla? Dali jsme dohromady hned několik tipů!

1.     Hydratace kůže – v ideálním případě by měla být aplikace hydratačního krému součástí denní rutiny po celý rok. Nalijme si ale čistého vína, kdo z nás nad tím čas od času nemávne rukou? Přitom stačí tak málo, aby pokožka zůstala pružná a jemná. Zvláště během chladnějších měsíců a se stále častějším používáním antibakteriálního gelu platí potřeba hydratovat kůži dvojnásob. Z vlastní zkušenosti doporučujeme hydratační mléko či krém postavit na dobře viditelné místo, které při svém pobytu v koupelně nemůžete přehlédnout.

2.     Kontrola u dermatologa – pokud jste tak ještě neučinili, doporučujeme do svého kalendáře vměstnat i návštěvu dermatologa. Ať už se chystáte svou pokožku vystavit slunečním paprskům, nebo ne, kontrolou znamének i případných kožních výrůstků budete mít jistotu, že jste nic nepodcenili.

3.     Opalovací krém – s výběrem kvalitního opalovacího krému příliš neotálejte – i jarní paprsky umí být překvapivě ostré. Vždy myslete na úroveň ochrany, takzvaný SPF faktor. Jinou fotoprotekci volte pro každodenní pohyb ve městě, jinou pak pro pobyt na pláži či v horách, kde jsou sluneční paprsky zpravidla intenzivnější. Dalším kritériem pro výběr správného přípravku by měl být váš fototyp (zda se opalujete bez problému nebo zda se vaše pokožka snadno spálí) a na závěr pak struktura přípravku (olej, krém, mléko), která vám nejvíce vyhovuje.

4.     Materiál oblečení – věděli jste, že s některými materiály lze horkému letnímu počasí čelit snáz? Patří mezi ně bavlna, len, hedvábí a v neposlední řadě i bambus a konopí, které navíc obsahují ochranný UV filtr.

5.     Rodiče a prarodiče – mezi bonusový bod patří zkontrolovat pokožku svých rodičů či prarodičů nebo je k tomu alespoň vyzvat. U starší generace není péče o kůži tolik zakořeněná, a přitom jsou to právě oni, u kterých se nejčastěji objevují kožní nádory. Není nic snazšího, než při nálezu podivně vypadajícího kožního útvaru navštívit praktického lékaře a konzultovat s ním situaci. O tom, jak vzniká bazaliom a spinaliom, si můžete přečíst v některém z našich dřívějších článků.

 

 

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.