Enter your keyword

Jak na krásný pohled do výstřihu?

Jak na krásný pohled do výstřihu?

Je tu léto a s ním čas, kdy ze svého těla odhalujeme víc než jindy. Dekolt ukazujeme nejen v plavkách, ale i v tričkách, tílkách a šatech s výstřihem. 

Právě na něm umí kůže mluvit – vedle pokožky rukou nejvíc prozradí skutečný věk. Proto si žádá extra péči. Sebehlubší výstřih ztratí své kouzlo, pokud je plný vrásek a pigmentových skvrn. Co proti nim dělat, jak se jich zbavit a vůbec jak pečovat o jemnou pleť kolem prsou? 

Největší nepřítel je cukr

Kůže potřebuje stejně jako zbytek těla správnou výživu. Aby byla zdravá, měla by z jídla dostávat vitamíny A, C, E, ze skupiny vitamínů B je to biotin. To znamená, že denně potřebuje živiny z ovoce a zeleniny.  Ty „správné“ látky pro pevnou pleť v dekoltu obsahuje také potravinářská želatina vyrobená ze zvířecího kolagenu, červené řasy (ruduchy) nebo pupečník asijský (gotu kola), které tělu kolagen dodávají.

Naopak nepřítelem kolagenu je cukr, sladkosti a potraviny, které cukr obsahují, protože se může podílet na změně struktury kolagenu. Dbát je třeba taky na pitný režim – hrudník potřebuje hydrataci také zevnitř, aby byly buňky pokožky „plné“ a napnuté, nikoli suché, zašedlé nebo svraštělé.  Do výstřihu se zapisují i neřesti, proto omezte kouření a pití alkoholu. Kouření může mít vliv na ztrátu pevnosti a pružnosti vašeho dekoltu. A více než jedna sklenička alkoholu denně je pro ženy příčinou rychlejšího stárnutí organismu, včetně kůže. Tvrdý alkohol a koktejly je lepší vynechat – obsahují kromě více druhů alkoholu i spoustu sladidel. Když už, pak volte víno nebo ještě lépe vinný střik. 

Ráno začněte sprchou 

Namiřte na hrudník střídavě teplou a studenou vodu (nebo alespoň o něco chladnější), poslední proud by měl být vždy studený. Pokud nemáte na studenou vodu odvahu, přejeďte si několikrát dekolt kostkou ledu.

Než potom vyrazíte „do světa“, vklepejte do pokožky krku a dekoltu hydratační krém, sérum nebo emulzi. Měla by obsahovat zvláčňující a pěstící složky, kyselinu hyaluronovou nebo kolagen a rozhodně UV filtr. 

Až se krém vstřebá, a minimálně 20 minut před odchodem, naneste na dekolt (a stejně tak i na obličej a krk) opalovací krém. Ve městě a do přírody používejte minimálně SPF 30. Opalovací krém použijte, i když jste opálená dohněda nebo budete uvnitř budovy – UV záření proniká i přes skla oken a to i na opálenou pokožku. Přemíra slunečních paprsků často způsobuje stárnutí kůže. 

Kvalitní zpevňující krém podpoří vznik kolagenu. Na prsou jej vtírejte krouživým pohybem nahoru a do stran ve tvaru osmičky. Účinek pravidelné ranní a večerní péče uvidíte po měsíci.

Nevěšte hlavu

Posilování prsních a zádových svalů zlepší celkové držení těla. Deset minut cvičení denně udělá s vaším hrudníkem zázraky. A ještě jedna věc: nehrbte se a nevěšte hlavu! Nejen že vzpřímená působíte sebevědoměji, při shrbení se v dekoltu a na krku tvoří vrásky. 

Dávejte si pozor i na to, v jaké poloze máte hlavu, když si čtete na lehátku nebo v posteli. Škodit dekoltu můžete i v noci, když spíte. Při poloze na břiše nebo na boku se totiž ve spánku stlačuje kůže do vrásek. Proto raději spěte na zádech.

Důležitá je také kvalitní, dostatečně pevná podprsenka, která zabrání natahování a porušení vazivových tkání, zejména při sportu.

Skvělým způsobem, jak zajistit průtok krve a obnovu buněk v dekoltu, je masáž. Jednou týdně stačí nalít pár kapek panenského olivového oleje nebo masážního olejíčku do zahřátých dlaní (teplé dlaně jsou důležité, aby byla masáž příjemná). Pak vezměte prsa do dlaní a pohybem vzhůru prsty jemně zatlačte. Dál pokračujte krouživým pohybem po směru a proti směru hodinových ručiček.

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.