Enter your keyword

Jak na jemné, ale účinné čištění pleti?

Jak na jemné, ale účinné čištění pleti?

Odlíčit se před spaním neodmyslitelně patří k večerní rutině, a to bez omluvenek! Víte ale, že odličování a čištění pleti jsou dvě různé věci a že se neobejdete ani bez jedné z nich?

Pravidelné čištění je snad úplně nejdůležitější zásadou péče pro dosažení krásné hebké pleti. Nestačí se však večer důkladně odlíčit, ale nutné je taky pokožku vyčistit, a to znovu i ráno. Kůže totiž není jen bariérou, na niž působí vlivy zvenčí, ale sama funguje jako prostředek, jímž se tělo zbavuje toxinů. 

Nezničte si ochrannou vrstvu

Gel, mléko, pěnu nebo pleťovou či micelární vodu používejte i tehdy, když jste se vůbec nemalovala. Podpoříte tak přirozený proces obnovy pleti, jež potom vypadá  čistější a zdravějšíČerné tečky, ucpané póry, pupínky a další nedokonalosti pleti trápí nejen teenagery, ale i dospělé.

To platí dvojnásob, pokud jste „majitelkou“  citlivé pokožky. Taková pleť má ztenčený obranný plášť z lipidů, které ji udržují hydratovanou a brání proti vnějším vlivům. Proto je náchylnější k podráždění, které může pramenit z okolního prostředí (mráz, vítr), ale také z nevhodné pečující či dekorativní kosmetiky. Pokud ji ošetřujete špatně, může se to projevovat začervenáním, vyrážkami a svěděním. A pozor, i mastná pokožka může být citlivá a/nebo dehydrovaná.

Dbejte na hydrataci

Důkladná hydratace zařídí jiskru, pěknou barvu a “hladkost“ nejen pro oko – skutečně totiž snižuje tvorbu vrásek. Když má pokožka bez rozdílu typu dostatek vody, působí zdravě, svěže a mladistvěji. 

Potíž nastává při výběru správného prostředku, který by pleť vyčistil důkladně a přitom jemně. Mnoho výrobků v této kategorii totiž kůži nadměrně vysušuje a odmašťuje, protože ji připraví o lipidovou složku. Což může vést k problémům. 

Volte proto takové produkty, které obnovují ochrannou bariéru pokožky a zároveň ji účinně hydratují. Výjimečná je v tomto ohledu řada CeraVe, která jsou stejně jako celá tato značka založeny na působení směsi tří esenciálních ceramidů – tedy lipidů, identických s těmi, které se přirozeně vyskytují ve zdravé lidské pokožce. 

Gel, pěna či olej?

Čistící produkty CeraVe jsou proto ideální ke každodennímu používání. Výhodou je, že se dají využívat nejen na obličej, ale i na celé tělo.

S denním ošetřováním můžete začít hydratačním mýdlem v kostce, nebo micelární vodou, která nejen odstraní make-up, ale také tvá vyčistí a hydratuje.  

Hydratační čistící gel využijete na tvář i tělo. Emulze, která nepění, dokáže už po prvním použití zlepšit hydrataci pokožky – výsledky uvidíte okamžitě.

Pěnící gel čistí a odstraňuje nadbytečný kožní maz, aniž by narušoval ochrannou funkci kožní bariéry. Je vhodný i pro kůži se sklonem k akné.

Gel proti nedokonalostem pomáhá odstranit z povrchu pleti problémové projevy. Zjemňující gel je určen pro suchou, drsnou pokožku s nerovnoměrným povrchem, kterou krásně vyhlazuje. Podobně funguje rovněž zjemňující čistící gel, který zanechá pleť jemnou, hladkou a projasněnou.

Jemný pěnící krém se třemi esenciálními ceramidy umyje pleť i pokožku celého těla bez vysoušení. Odstraňuje make-up, čistí a zároveň poskytuje celodenní hydrataci

Hydratační pěnící olej je díky obsahu skvalenového oleje (a triglyceridu vhodný i pro velmi suchou pokožku, pleť se sklony k atopii, a prospívá i jemné kůži kojenců.  

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.