Enter your keyword

Pleť po zimě: jak ji osvěžit?

Pleť po zimě: jak ji osvěžit?

Jaro je tady, ale vaše pleť působí povadle a mdle? Zřejmě se na ní podepsaly zimní měsíce s častějším onemocněním a horším přísunem vitamínů. Střídání teplot, nedostatečný odpočinek a snížený přísun vody také udělaly své. Proto je teď správný čas dopřát si udělat si čas pro sebe a dodat pokožce potřebnou energii v podobě živin a hydratace.

Možná tomu nebudete věřit, ale existují možnosti, které dokážou zázraky téměř na počkání. Intenzivní kúru pomocí pleťové masky si můžete dopřát už večer před spaním nebo hned ráno po probuzení. V nabídce obchodů je široký výběr výživných masek pro každý typ pleti, ať už krémových nebo plátýnkových. Některé speciální produkty mají i účinnou detoxikační složku, ale všechny zvláčňují pokožku a poskytují unavené pleti podporu v podobě proteinů, tuků vitaminů a minerálních látek ve vysoké koncentraci. Stačí si podle typu pleti zvolit, jaké přírodní složky bude obsahovat. Osvědčený je kolagen, retinoidy či vitamín C. 

V hlavní roli vláha

Dehydrované i povadlé pleti je třeba věnovat správnou péči. Jedním ze základních stavebních kamenů zdravé pokožky jsou ceramidylipidy, které jsou sloučeninami mastné kyseliny a sfingosinu. Tyto tuky tvoří hlavní součást buněčných membrán v naší pokožce. Ceramidy jsou přirozenou součást lidské kůže, ovšem jejich množství s věkem ubývá a po čtyřicítce tvorba nových molekul prakticky vymizí. Jejich snížená přítomnost ceramidů v kůži je spojena s problémy, jako je suchost a podrážděnost a unavený vzhled.  Ceramidy tak v pokožce zadržují vláhu, jí pomáhají zachovat hladší a pevnou.

Standardem v péči už dnes jsou výrobky s obsahem kyseliny hyaluronové, která je rovněž tělu vlastní a váže vodu v pokožce

Vzpruha pro pleť

Další potřebné osvěžení vodou i minerály poskytne termální voda ve spreji. Pokud si pořídíte miniverzi do kabelky, vzpruží vás kdykoliv během dne. 

Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak pleť probudit dodat jí energii, je úplně zadarmo! Stačí si hned po probuzení několikrát opláchnout obličej co nejchladnější vodou. Také krátká domácí masáž pleť prokrví, osvěží a navíc stimuluje tok lymfy. Můžete samozřejmě použít vlastní ruce, vyzkoušet se vyplatí masážní pomůcka kameny gua sha nebo face-roller z růženínu či ametystu. Masáž pomocí nerostů je v současnosti velkým trendem, ve skutečnosti je to ale prastará čínská technika pro uvolnění svalů obličeje a rozproudění energie.

A na závěr ještě 3 důležité připomínky:

  • Před každým nanesením pečující kosmetiky začněte nejprve důkladným vyčištěním pleti. 
  • Nezapomeňte také během dne na dostatečný přísun tekutin bez kofeinu a vyváženou zdravou stravu.
  • A určitě používejte výhradně produkty, chránící před sluncem.

Související příspěvky

Žádné komentáře

Leave a Comment

Your email address will not be published.